Am învățat să fac un mood board, așa că m-am dezlănțuit și-am făcut două ca să vedem clar ce idei de amenajare a livingului avem. Mood boardul, pentru cine nu știe, e un colaj cu idei, în cazul ăsta cu idei pentru sufragerie, în principal cu pozele mobilei și decorațiunilor pe care ne-ar plăcea să le vedem zilnic în principala încăpere a noului nostru apartament. În care abia așeptăm să ne mutăm. Teoretic, săptămâna asta o să avem cheile și o să începem să cumpărăm lucrușoarele, așa că trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru haosul care urmează.

Pentru că va fi haos. Nu-mi fac speranțe că o să trecem prin procesul ăsta neciufuliți, mai ales că, deși avem gusturi destul de asemănătoare când vine vorba de mobilă și texturi (niciunul nu-i fan scaune Biedermeier, paiete sau shiny things, de exemplu), nu ne prea punem de acord când ajungem la culori. Și asta se vede destul de clar în colajele cu idei de livinguri de mai jos. Al meu e cel cu roz, al lui Cătă e cu albastru.

Știu, e al naibii de sexistă treaba asta, dar a ieșit complet întâmplător așa, mai ales că mie, în general, nu-mi place rozul. Combinația de roz cenușă cu gri și maro, însă, mi se pare foarte șmecheră, caldă și nițel sofisticată, că nu-i cel mai ușor lucru să arunci într-o cameră niște roz, fără să arate girly. În fine, și paleta de culori aleasă de Cătă îmi place, nu zic nu, dar aici cred că trebuie să avem grijă la cum integrăm portocaliul ăla – și mai ales cum alegem nuanța potrivită de portocaliu. Clar trebuie să fie culoare de accent, plasată câte un strop ici, colo, prin decor, și pe suprafețe cu texturi diferite.

Să trecem, carevasăzică, la detalierea minunatelor noastre idei de amenajare a camerei de zi, prezentate în cele două colaje. Dar mai întâi, hai să vezi cum arată livingul acum (pereți albi și parchet într-o nuanță maro închis cu un strop de cenușiu) și care-i planul de aranjare a mobilei în living.

living gol cu pereti albi așteptând idei

plan living

Idei de amenajare living cu accente industrial șic

 

idei amenajare living cu accente industrial șic

Știu că întrec măsura vorbind despre roz în contextul unui design industrial, dar mi se pare că nuanța asta de roz cenușă e foarte matură și luminează frumos camera, fără să enerveze. Am găsit un covor roz cenușă perfect pentru colțul meu de citit – la fereastră, în separeu – din bumbac amestecat cu poliester, cu un imprimeu alb fără pretenții, care arată de parcă l-aș fi desenat eu cu creta. Aici îmi pun și un scaun, probabil că va fi un Poang de la Ikea, gri cu brațe maro, iar alături un taburet roz pudră sau maro, din bumbac cu aspect tricotat, care să dea aerul ăla de warm&cozy în colțișor.

Ar arăta bine un colțar gri în cealaltă parte a livingului, în zona delimitată de un covor mare, taupe (o culoare între maro și gri), cu o măsuță de cafea industrială (picioarele-s din țevi) și o bibliotecă din fier și lemn și mai industrială în față. Ca decorațiuni mă gândesc să integrez cumva o textură mai bățoasă, dar care să nu fie fier. De exemplu, un coș din piele ecologică și – țin-te bine! – frunze de porumb ar fi perfect, pentru că pielea e specifică stilului industrial. Oricum, orice altă suprafață din piele e condamnată din start la gherăiala lui Michonne. Încă un pic de roz în niște perne simpatice cu un fel de vipușcă, o lustră cu muuulte becuri Edison, fără alte farafastâcuri, și piesa de rezistență, un ghiveci metalic de forma unei pisici stilizate, cu nituri – un alt detaliu foarte mișto al designului industrial.

Idei pentru amenajarea livingului with a man’s touch

idei amenajare living masculin

Cătă are alte idei de amenajare a livingului. El propune să mergem pe albastru și gri – am inclus și accente portocalii (precum tabloul vintage care combină la fix taman albastrul nostru dominant cu puțin portocaliu), pentru că ar fi tare plictisitoare o cameră fără nicio pată de culoare de care să ți le mai lipească privirea.

A găsit un taburet din bumbac în mai multe nuanțe, șmecher, cu husa detașabilă, care o să unifice cromatica spațiului. În colțul meu de citit putem incorpora un fotoliu măricel, cu tavă pentru cana de cafea sau paharul de vin și cu perne cu huse detașabile – vreau cât mai multe obiecte cu huse detașabile pe care să le pot arunca în mașina de spălat, că n-am de gând să petrec prea mult timp curățând cu peria canapele sau fotolii. Am lucruri mai bune de făcut, cum ar fi să mă joc cu mâța, să citesc sau să încerc vreun DIY.

Covoarele or să fie în cele două nuanțe principale – albastru și gri – iar preferatul meu este clar covorul albastru din tencel (denumirea branduită a lyocell-ului, niște fibre biodegradabile cu un impact scăzut asupra mediului). Lustra-păianjen seamănă oarecum cu cea aleasă de mine, doar că are elemente negre mai vizibile, dar nu pot decât să-i urez mult succes lui Cătă cu puful ăla din piele ecologică, pe care Mich îl va face franjuri în doi timpi și trei mișcări, dar care altfel ar arăta foarte sexy în living.

Cam astea ar fi ideile noastre pentru amenajarea camerei de zi. Când o să începem pe bune să cumpărăm chestii, o să vedem și în ce măsură le putem pune în aplicare, în funcție de dimensiuni, preț, material, disponibilitate și așa mai departe. Dar deocamdată hrănim imaginația și facem colaje cu imagini, că-i fun și ne face să visăm frumos.

Rămâi pe-aproape, că urmează mood boarduri pentru dormitorul matrimonial, bucătărie și birou (unde nu știu sigur dacă să-mi pun scaun ergonomic negru sau albastru, dar mai e timp).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *